Thuisrijder Kamui Kobayashi spinde vandaag tijdens het rijden van zijn laatste snelle ronde en baalt daarvan. Dat hij zijn testprogramma volledig heeft kunnen afwerken, stemt hem dan wel weer tevreden.

“Het komt door mijn spin dat mijn rondetijd er niet goed uitziet”, verklaart Kobayashi, die zijn spin – op hoge snelheid en bij het uitkomen van de 130R-bocht – goed wist op te vangen en zo een harde klap kon voorkomen.

Voor de rest was de vrijdag voor Kobayashi een nuttige dag, zo vertelt hij: “We hebben dit weekend een behoorlijke update meegebracht en zijn daar dus druk mee in de weer geweest. Dat we ons hele testprogramma hebben kunnen afwerken, is dan ook goed. De balans en snelheid van de auto kunnen nog wel wat beter, maar we kunnen nu op zoek naar oplossingen daarvoor.”

Teamgenoot Sergio Pérez kende een probleemloze vrijdag. “Hoewel ik blij ben dat we alles hebben kunnen doen dat we in gedachten hadden, zie ik zie toch nog ruimte voor verbetering”, zegt hij desondanks. “De bandenslijtage kan nog beter, net zoals de balans. Ook wat mezelf betreft zit er nog meer in het vat, want dit is pas mijn eerste keer op Suzuka en het is een moeilijk circuit”, is hij eerlijk.