Kamui Kobayashi was in de Caterham één van de verrassingen van vandaag. De Japanner wist door te dringen naar Q2. Marcus Ericsson is in de schaduw van zijn teamgenoot in zijn nopjes met de twintigste plaats.

Verliep de vrijdag voor Kobayashi nog ronduit teleurstellend, een dag later maakt zijn kwalificatie in één klap alles goed. “Dit is een mooie manier om terug te keren in de sport”, meent de Japanner. “Dit is niet enkel voor mij een opsteker, maar zeker ook voor het team. De jongens hebben zo hard gewerkt om dit resultaat mogelijk te maken.”

“Ik was overigens nog niet tevreden met de afstelling van de auto. Dat is niet gek, aangezien we nog maar heel weinig tijd op de baan hebben doorgebracht. Het resultaat van vandaag zit hem dan ook vooral in de timing. Ik zette mijn snelste tijd net voordat de druppels naar beneden kwamen. Morgen kan het opnieuw gaan regen, dus als we de betrouwbaarheid kunnen blijven verbeteren kan het nog een interessante dag worden.”

Marcus Ericsson
De Zweedse debutant Ericsson is eveneens tevreden met zijn prestatie. Hij is met name te spreken over het verschil met Kobayashi van ‘slechts achttienden van een seconde’: “Daarmee blijf ik precies binnen de doelen die ik mezelf gesteld heb.”

“Nu kunnen we ons volledig richten op de race van morgen. Het zal niet makkelijk worden, maar zelf ben ik er helemaal klaar voor. Ik ben er trots op dat ik mijn land morgen op de grid mag vertegenwoordigen met Caterham. Het is een hardwerkend team en denk dat we nog meer kleine succesjes zoals vandaag verdienen.”