Kamui Kobayashi wil dit seizoen een grote stap voorwaarts maken met Caterham. “Wij willen het op een dag kunnen opnemen tegen de topteams en daarom moeten we nu progressie boeken,” vertelt de Japanner tegen GPUpdate.net.

Kobayashi heeft een jaar geen Formule 1 gereden en zijn kersverse werkgever eindigde vorig jaar als laatste in het constructeurkampioenschap, maar dat weerhoudt hem er niet van hoopvol te zijn over komend seizoen. “Er zijn dit jaar veel nieuwe regels en dat betekent dat er voor elk team kansen liggen om een goed seizoen te hebben, “ verklaart de Japanner. “Het is nog één groot vraagteken wat er dit jaar gaat gebeuren. Dat er zo weinig auto’s in actie zijn gekomen tijdens de eerste testdag: volgens mij had niemand dat verwacht.”

Dat Caterham zelf ook niet kan spreken van een hele goede eerste wintertest deert Kobayashi niet: “We hebben inderdaad geen geweldige start gemaakt, maar ik heb goede hoop dat we voor de eerste race in Melbourne een competitieve auto hebben. Het team werkt erg hard en ze willen graag naar voren. We hebben geen specifieke positie in het kampioenschap in gedachten, maar we willen dit seizoen in ieder geval een stijgende lijn kunnen laten zien.”

Dat Kobayashi met Marcus Ericsson en Robin Frijns twee jonge teamgenoten heeft die staan te trappelen om zich te bewijzen, bezorgt hem ook geen extra druk: “Ik ben natuurlijk niet onbekend met deze situatie. Bij Sauber had ik Sergio Perez als teamgenoot en dat is ook goed gegaan. Ik ken Marcus en Robin nog niet zo goed – ik heb ze een week voor de eerste test pas ontmoet –  maar ik hoop dat we er samen voor kunnen zorgen dat we straks een snelle auto hebben.”