Sauber wil Kamui Kobayashi graag in huis houden, maar dan moet de Japanner wel wat sponsors meenemen. Als dat niet lukt staat hij na dit seizoen waarschijnlijk op straat.

In Japan bracht hij zijn thuispubliek in extase door naar het podium te rijden. “Dat wilde ik na de race in Zuid-Korea vieren. Er was alleen geen tijd voor: ik ging gelijk op sponsorjacht”, zegt Kobayashi in India. “Na zo’n resultaat als in Suzuka zit je daar niet op te wachten. Het is niet anders.”

“Bij grote teams is het niet belangrijk dat een coureur geld mee neemt. Zij hebben het budget toch wel. Bij de wat kleinere teams zit de vork net wat anders in de steel. Daar moet ik mee om leren gaan. De sleutel ligt nu voor ons bij het pakken van zo veel mogelijk punten voor het kampioenschap. Daar moet ik mij meer op richten. Vervolgens zien we wel weer verder.”

Sauber wil dit jaar bekronen door Mercedes te achterhalen in het kampioenschap. Met nog vier races te gaan bedraagt het gat nog maar twintig punten. “Ik denk dat we de klus kunnen klaren”, meent Kobayashi. “Elk puntje telt. Twintig punten in vier races is te overzien.”

“Mercedes heeft veel geld en wij niet. Dat maakt het voor hun wat makkelijker. Wij komen niet meer met heel veel verbeteringen aan de auto.”