Behalve Jarno Trulli is ook teamgenoot Heikki Kovalainen zeker van een langere toekomst bij Team Lotus. Het nieuws is echter op aparte wijze naar buiten gekomen: teambaas Tony Fernandes maakte het tijdens de Grote Prijs van Italië – tussen neus en lippen door – bekend via Twitter.

Team Lotus is een renstal waar veel gebruik wordt gemaakt van nieuwe media, maar dat een teambaas de contractverlenging van een coureur tijdens een race via Twitter bevestigd is toch wel een unicum.

Tijdens de Grand Prix van Italië gebruikte teambaas en -eigenaar Fernandes Twitter om tijdens de race een soort van live-updates te geven over zijn team. Met nog een ronde of zeven te gaan, twitterde hij plotseling het volgende: “Heikki zet goede rondetijden neer. Ps, hij heeft onlangs zijn contract verlengd. We kijken naar de langere termijn. Hij rijdt echt geweldig.”

Verdere toelichting hebben Fernandes, Lotus en ook Kovalainen vooralsnog niet gegeven. Het Duitse Auto, Motor und Sport en het Finse Turun Sanomat weten echter te melden dat Kovalainen in ieder geval tot en met 2013 vastligt bij het team.

Volgens andere – niet bevestigde – berichten uit de paddock staat de 29-jarige Kovalainen zelfs tot en met 2014 onder contract, maar heeft de Fin wel allerlei clausules bedongen waardoor hij eventueel eerder kan vertrekken als Lotus de achterhoede de komende jaren niet weet te ontstijgen.