Lotus-coureur Heikki Kovalainen maakt zich geen zorgen om de toekomst. De Fin voelt zich gelukkig bij Team Lotus en dat is op het moment het enige wat voor hem belangrijk is.

“Wie weet wat zich in de toekomst gaat afspelen?”, countert Kovalainen op de vraag van Autosport wat zijn plannen zijn. “Ik heb me er eigenlijk nog niet zoveel mee beziggehouden”, vervolgt hij daarna. “Ik voel me erg gelukkig bij Lotus.”

Kovalainen, wiens contract aan het eind van het jaar afloopt, lijkt dan ook op een langer verblijf bij zijn huidige team te zinspelen: “Ik denk dat ik het hier goed voor elkaar heb”, verklaart hij namelijk. “Volgens mij haal ik bij Lotus meer uit het team en uit de auto dan ik in het verleden heb gedaan, dus het gaat hier allemaal goed.”

“Aan de verdere toekomst heb ik daarom ook niet gedacht”, herhaalt hij. “We zijn bij Lotus op het moment hard aan het werk om het team verder te ontwikkelen en voor de rest wachten we maar af wat de toekomst ons brengt. Voor nu ben ik hier in ieder geval tevreden”, besluit de coureur van wie wordt verwacht dat contractverlenging een formaliteit is.