Heikki Kovalainen geeft zijn goede resultaat in Monaco vooralsnog geen goed gevolg. In de eerste training in Montréal kwam de Caterham-coureur in aanraking met de muur. Dat had geen gevolgen voor zijn tweede training.

“Ik wil het team bedanken dat ze de auto gereed hadden gemaakt voor het grootste deel van de laatste training”, vertelde de Fin na afloop. “Ik maakte bij het uitgaan van de negende bocht een fout en raakte daarbij de muur. Dat resulteerde in substantiële schade aan de auto, maar gelukkig niet aan het chassis.”

“Toen de auto terug was in de garage begonnen de monteurs gelijk met het herbouwen van de auto en daardoor kon ik in de tweede training weer rijden. Prima gedaan. In de eerste training voelde de auto vanaf de eerste ronde redelijk goed aan. In de tweede training was dat niet anders. Het staat er aardig voor.”

“We zijn niet zo snel als in Monaco maar we kunnen absoluut een goede race rijden”, aldus Kovalainen. Zijn teamgenoot Vitaly Petrov keek tevreden terug op vandaag. “Ik ben tevreden over hoe het vandaag ging. Met 64 ronden hebben we genoeg informatie verzameld dus ik denk dat we vooruitgang kunnen boeken in de rest van het weekend.”

“We weten natuurlijk niet hoe we er ten opzichte van de rest voorstaan omdat iedereen met verschillende hoeveelheden brandstof en andere banden reed. Toch denk ik dat het er goed uitziet voor ons. Doel is nu om dit gevoel mee te nemen naar morgen en vervolgens kijken we wel wat er in de kwalificatie en race gebeurt.”