Heikki Kovalainen voelt zich als een vis in het water bij Team Lotus, waar hij sinds vorig jaar voor uitkomt: “Ik hoef echt nergens anders naartoe”, stelt hij.

Kovalainen begon zijn Formule 1-loopbaan in 2007 bij Renault, terwijl hij in de twee seizoenen daarna uitkwam voor McLaren.

Dat de Fin voor aanvang van 2010 naar nieuwkomer Lotus overstapte leek destijds op een overduidelijke stap terug, maar Kovalainen zelf is – ook nu hij inmiddels aan zijn tweede jaar bij het team begonnen is – nog altijd zeker dat hij de juiste keuze heeft gemaakt: “Ik heb het naar mijn zin bij dit team”, verklaart hij in gesprek met het Finse Turun Sanomat.

“Ik heb de indruk dat mijn carrière weer een stijgende lijn vertoont en ik mijn positie binnen de Formule 1 ook na mijn periode bij McLaren in stand heb kunnen houden”, vervolgt de enkelvoudige Grand Prix-winnaar, die ook op de lange termijn een toekomst voor zichzelf ziet bij Team Lotus: “We liggen op koers om onze doelen te bereiken, dus ik hoef echt niet weg.”

“Ik heb ook niet overwogen naar een ander team te verkassen”, benadrukt Kovalainen, die aangeeft dat alleen een renstal als Ferrari of Red Bull hem eventueel tot een vertrek kan verleiden. “Ik voel me hier echt heel goed. Het was geen slechte beslissing om naar Lotus te gaan.”