Volgens coureur Heikki Kovalainen heeft Team Lotus in Zuid-Korea haar beste race tot op heden verreden. Teamgenoot Jarno Trulli sluit zich daarbij aan.

Kovalainen kwam in Yeongam als veertiende over de streep, voor de beide Saubers, zijn teamgenoot en de Virgins en HRTs. “Dit is, nadat we ook in Japan al een geweldige race reden, weer een grote stap voorwaats voor ons”, zegt de Fin daarover.

“Het is geweldig dat we door onze snelheid en strategie voor de beide Saubers geëindigd zijn, terwijl ik ook maar net achter de Renault van Bruno Senna over de streep kwam”, is Kovalainen in zijn nopjes. “Als de race nog een ronde langer had geduurd, had ik hem bovendien ook nog kunnen passeren. Dat weet ik zeker.”

“Dit was dus absoluut onze sterkste race tot op heden”, stelt de Lotus-coureur. “Dat we gelijk vanaf de eerste ronde met een grote groep auto’s hebben kunnen vechten, geeft ons als team ook een heel goed gevoel. Dat we hier het hele weekend sterk gepresteerd hebben, draagt daar ook aan bij. We doen het de laatste tijd goed, dus ik wil nu eigenlijk gelijk door naar India om daar te racen.”

In de andere Lotus T128 kwam Trulli dus als zeventiende over de streep. Waar Kovalainen de Sauber voorbleef, lukte hem dat niet. “Maar als ik niet zoveel problemen had gehad, was ik ze ook voorgebleven”, is hij zeker.

“Mijn start was namelijk slecht, terwijl ik tijdens mijn tweede pitstop ook nog eens tijd verloor doordat het heel druk was in de pitstraat en later in de race vaak van mijn gas af moest vanwege blauwe vlaggen”, draagt hij aan als argumentatie.

Voor de rest was zijn race echter prima en hoopgevend, zo besluit de ervaren Italiaan: “Het was voor ons hele team een sterke wedstrijd en Heikki en ik hebben nu echt een auto waarmee we met de rest kunnen meedoen. We hebben nu nog drie races over om op deze goede prestaties voort te borduren en het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.”