Heikki Kovalainens toekomst bij zijn huidige werkgever Caterham is onzeker, maar de Fin heeft in ieder geval nog één ander ijzer in het vuur in de vorm van Force India, waar hij op de kandidatenlijst staat.

Of Kovalainen wel of niet bij Caterham kan blijven, is afhankelijk van de positie waarop het team in het constructeurskampioenschap eindigt én welke koers teambaas Tony Fernandes besluit te varen.

Mocht Caterham – dat momenteel elfde staat – toch nog tiende worden, dan stelt het team een flink bedrag aan prijzengeld veilig om het budget voor 2013 mee aan te vullen en kan Kovalainen waarschijnlijk blijven. Mocht het team echter als elfde eindigen, dan is de kans aanwezig dat Fernandes besluit om Kovalainen, die betaald krijgt, geen nieuw contract te geven en voor twee betalende coureurs te gaan.

Goed nieuws voor Kovalainen is dat Caterham niet zijn enige optie is, aangezien hij ook op de interesse van Force India kan rekenen. “Heikki is een goede coureur en ik kan niet ontkennen dat hij één van de jongens is die we in overweging nemen”, bevestigt Force India’s adjunct-teambaas Robert Fernley de belangstelling die zijn team in Kovalainen heeft in gesprek met het Finse MTV3.

Kovalainens naam is echter niet de enige die op de kandidatenlijst van het team uit Silverstone staat, zo geeft Fernley verder aan. “Er staan meer dan twee, maar minder dan tien namen op ons lijstje”, verklaart het kopstuk van het team dat onlangs heeft aangegeven liever een snelle coureur aan te trekken dan een die veel geld meeneemt.

Behalve Kovalainen staan ook Sébastien Buemi, Jaime Alguersuari, Bruno Senna, Charles Pic en Adrian Sutil naar verluidt op de nominatie om bij Force India de opvolger van de naar Sauber vertrekkende Nico Hülkenberg te worden.