Aston Martin-teambaas Mike Krack is ervan overtuigd dat zijn team kan uitgroeien tot een team ‘waar succes de norm zal zijn’. Als het aan Krack ligt, wordt Aston Martin een team waar ze ‘niet verbaasd’ zijn om op het podium te staan en races te winnen.

Het is voor Mike Krack en Aston Martin nog geen geweldig seizoen geweest. Het Britse team staat slechts negende en weet alleen Williams achter zich te houden. Sebastian Vettel en Lance Stroll worstelen – ondanks de grote updates aan de bolide – om de AMR22 in de punten te brengen.

Op de achtergrond wordt er hard gewerkt aan een nieuwe fabriek in Silverstone. Deze zou Aston Martin weer een stapje dichter bij de top moeten brengen. “Gebouw één, waar onze design-, productie- en marketingafdelingen komen, zal in het eerste kwartaal van 2023 afgerond zijn”, geeft Krack een stand van zaken. “Ondertussen wordt er al gewerkt aan gebouw drie, waar onze windtunnel komt te staan.”

Lees ook: Krack prijst ‘uitzonderlijke’ Alonso: ‘Hij heeft een killer instinct’

“De nieuwe windtunnel en simulator zullen in 2024 gereed zijn”, vervolgt Krack. “Zodra we naar gebouw één verhuizen, zal onze oude fabriek tegen de grond gaan en vervangen worden door gebouw twee, waar onze simulator, personeelsvoorzieningen en logistiek centrum zullen worden ondergebracht.”

Krack gelooft dat, zodra alles loopt zoals het team wil, ‘succes de norm zal zijn’ voor Aston Martin. “Ik zie een team dat niet verbaasd is als het op het podium staat, dat niet verbaasd is als het races wint.”

Lees ook: Massa waarschuwt Aston Martin: ‘Alonso kan echt een probleem zijn’

“We moeten een punt zien te bereiken waar we constant geweldige prestaties neerzetten op de baan, maar we moeten ook in ons kunnen geloven”, vervolgt Krack. “We hebben het over het opbouwen van een wincultuur. Dat neemt wat tijd in beslag en we moeten eerst nog een snellere auto ontwikkelen. Onze reis is pas net begonnen en er zullen obstakels op de weg liggen, maar de vechtlust van Aston Martin is ongeëvenaard en komt voort uit de passie van onze mensen. Ik ben er ontzettend trots op dat ik deel uitmaak van dit team en ik ben benieuwd wat de toekomst brengt.”