Robert Kubica zegt dat zijn zware crash tijdens de tweede vrije training werd veroorzaakt door Kevin Magnussen, die water op de baan bracht nadat hij vol over de natte kerbstones reed. De Pool begreep zijn crash pas na het bekijken van de beelden: ”Ik had anders gedacht dat er wat afgebroken was.”

Al relatief vroeg tijdens de tweede vrije training verloor Kubica, die net bezig was aan zijn eerste snelle ronde nadat hij in de eerste vrije training zijn stoeltje moest afstaan aan Nicholas Latifi, de controle over zijn Williams in bocht 3. De Pool crashte daarna hard tegen de vangrail aan de buitenkant van de bocht en beschadigde zijn auto flink.

”Dit was mijn eerste ronde en bij de exit van bocht 2 en eigenlijk al in bocht 3 verloor ik de controle over de auto op een nare manier”, zegt Kubica. ”Dat begreep ik niet helemaal. Maar toen ik het beter bekeek zag ik dat de Haas, die een paar seconden voor mij reed, vol over de kerbstone reed en daardoor flink wat water op het circuit bracht”, verwijst Kubica naar Kevin Magnussen. ”Ik reed op de harde band en verloor op een heel nare manier de controle”, aldus de Pool.

Lees ook: Kubica: ‘Lang niet alles kunnen laten zien door slechte Williams’

Gebrek aan reserveonderdelen
Kubica noemt de crash ‘frustrerend’ omdat het team ‘geluk’ nodig heeft. ”Het is geen gemakkelijke situatie voor ons. We hadden geen geluk vandaag. Het was jammer, ik was de eerste die daar kwam en dat is hoe het gaat, dat is autosport. Het was echt heel raar, maar ik begreep het pas na het bekijken van de beelden. Ik had anders gedacht dat er wat afgebroken was. Maar er ging niks kapot, ik verloor gewoon compleet de controle over een plas water”, aldus Kubica.

De crash komt niet goed uit voor het team aangezien het al een langere tijd een gebrek aan reserveonderdelen heeft. Senior race-engineer Dave Robson verwacht desondanks dat de auto van Kubica op tijd klaar zal zijn voor de derde vrije training. ”We bekijken de omvang van de schade en zullen de auto repareren.”

Lees ook: Williams: ‘Enorme pech veroorzaakte gebrek aan reserveonderdelen’

Foto: Motorsport Images