Daniil Kvyat rekent op een beter 2017 voor Toro Rosso. Door de nieuwe Renault-motor waar het over zal beschikken, maar ook door het team zelf.

In interview met Formula1.com geeft Kvyat desgevraagd te verstaan dat 2017 ‘absoluut’ een beter seizoen zou moeten zijn voor Toro Rosso. “Want zoals dit jaar met een jaar oude motor rijden waarvoor je geen updates krijgt, helpt natuurlijk niet”, doelt hij op de 2015-Ferrari waar Toro Rosso nu mee racet.

In 2017 gaat Red Bulls opleidingsteam echter (opnieuw) in zee met Renault als motorleverancier. Het krijgt dan gewoon een 2017-krachtbron, inclusief upgrades. “En wat we dit jaar al bij Red Bull zelf hebben gezien, is dat de Renault-motor een stuk beter is geworden.”

“Hopelijk zet zich dat volgend jaar door”, vervolgt Kvyat, die verder veel vertrouwen heeft in Toro Rosso als team. “We hebben hier goede mensen rondlopen, dus ik ben er zeker van dat we in 2017 van tijd tot tijd voor verrassingen kunnen zorgen.”

Wat zichzelf betreft is Kvyat vastbesloten zich in 2017 van zijn beste kans te laten zien. “Ik heb een nieuwe kans gekregen om mijn volledige potentieel te tonen en geloof me: ik zal die kans met beide handen aangrijpen”, verklaart de strijdvaardige Rus.

Kvyat werd in 2016 na vier races van Red Bull naar Toro Rosso teruggezet en had het aanvankelijk zwaar, maar herpakte zich op tijd. Na veel geruchten dat er geen plek meer voor hem zou zijn bij Toro Rosso, koos Red Bull er toch voor hem binnen ‘de familie’ te houden met een Toro Rosso-zitje voor 2017.