*

Kvyat gefrustreerd na tijdstraf vanwege incident met Pérez: ‘Het is bullshit’

Laurens Stade

Laurens Stade

3 november 2019 22:31

Kvyat gefrustreerd na tijdstraf vanwege incident met Pérez: ‘Het is bullshit’
Motorsport Images

Daniil Kvyat is het oneens met de tijdstraf van vijf seconden die hij kreeg voor een incident met Sergio Pérez in de slotfase van de Amerikaanse Grand Prix. De Rus noemt de beslissing ‘complete onzin’ en heeft er ‘geen woorden’ voor. 

Daniil Kvyat kwam als tiende over de finish en had dus een punt in handen. De stewards gaven de Rus echter een tijdstraf van vijf seconden na de race vanwege een incident met Racing Point-coureur Sergio Pérez in de slotfase onder de gele vlaggen voor de gestrande Kevin Magnussen. Hij eindigt dankzij die tijdstraf op de twaalfde plaats en verliest dus zijn punt.

”Het is bullshit, complete onzin”, zegt Kvyat tegen Ziggo Sport. ”Het is echt ongelofelijk. Ik heb er geen woorden voor. Dat slaat echt helemaal nergens op. Ik zat aan zijn binnenkant en hij kneep mij daar af. We raakten elkaar en ik probeerde hem daarna via de buitenkant in te halen. Het is volledig onaanvaardbaar”, zegt de gefrustreerde Rus die daarna boos wegloopt.

Na de race deed Sergio Pérez zijn beklag over de boordradio. ”Hij kwam heel dichtbij onder de gele vlag. Hij duwde me van de baan. Ik ging van mijn gas af vanwege de gele vlaggen en toen kwam hij heel dichtbij. Hij viel me daarna aan en duwde me in bocht 15 van de baan. Ik gaf hem genoeg ruimte”, aldus de Mexicaan. Op de vraag van het team of hij schade heeft na het incident, antwoordt hij: ”Ik heb schade aan de voorvleugel. Hij knalde tegen mij aan”, aldus Pérez. Het incident werd daarna genoteerd en Kvyat kreeg een tijdstraf van vijf seconden. Pérez neemt daarmee de tiende plaats van de Rus over.

Foto: Motorsport Images