Het spijt Daniil Kvyat dat hij er in de openingsronde van zijn thuisrace zo’n rommeltje van maakte. De Rus vergooide niet alleen zijn eigen kansen, maar ook die van Sebastian Vettel en teamgenoot Daniel Ricciardo.

De ellende begon in bocht twee, toen Kvyats wielen blokkeerden en hij Vettel van achter tegen Ricciardo aan ramde. “Daarna kon ik niet goed zien wat er voor me gebeurde”, vertelt Kvyat. “Sebastian leek te vertragen en ik kon daar niet snel genoeg op reageren.” Gevolg: een tweede botsing met Vettel, waarbij de Ferrari-coureur dit keer in de vangrail eindigde.

“Dit was waarschijnlijk het rommeligste openingsrondje uit mijn carrière”, zegt Kvyat. “Het spijt me voor Sebastian, en ook voor het team. Daniel en ik hebben veel punten verloren.” De Rus kwam de rest van de wedstrijd inderdaad niet meer in de buurt van de top tien. Uiteindelijk werd hij kansloos vijftiende.

Frustrerend
Ricciardo kon een mooi resultaat dus ook al snel uit zijn hoofd zetten. “Het is heel frustrerend om er gelijk in de eerste ronde al half uit te liggen, maar dat gebeurt nu eenmaal in de racerij”, zegt de Australiër.

Ricciardo kwam met de elfde plek wel nog wat meer in de buurt bij punten dan zijn stalgenoot. Maar makkelijk ging het niet. “Na de aanvaring had ik veel schade, dus is moest binnenkomen. We probeerden de mediumbanden, maar die deden het ook niet echt. Helaas was de schade aan de auto zo groot dat we geen idee hebben van onze snelheid vandaag.”