*

Kvyat houdt het op een misverstand

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

16 juli 2017 17:24

Kvyat houdt het op een misverstand
Racepictures

Volgens Daniil Kvyat was de beuk waarmee hij in de eerste ronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië Toro Rosso-teamgenoot Carlos Sainz uitschakelde, het gevolg van een misverstand. Sainz zelf is het daar niet mee eens.

Kvyat reed in de snelle Maggotts-Becketts-bochtencombinatie aan de binnenkant van Sainz. De Rus kon de bocht niet houden, schoof naar buiten en ramde zijn stalgenoot vol in de sidepod. Beide coureurs spinden van de baan. Voor Sainz zat de race erop, Kvyat kon met een beschadigde auto verder. Later kreeg hij nog een drivethroughpenalty.

“Ik lag voor toen we de bocht in gingen, ik had hem net ingehaald”, zegt Kvyat tegen Ziggo Sport. “Ik zag hem niet eens rijden.” Naar eigen zeggen had Kvyat last van onderstuur, waardoor hij naar de buitenkant van de bocht schoof, precies waar Sainz reed. Kvyat denkt dat Sainz dat niet doorhad en daardoor geen uitwijkingsmanoeuvre maakte. “Zijn snelheid was zo hoog dat ik al niets meer kon doen”, zegt Kvyat.

Kvyat heeft het incident nog niet met Sainz besproken. “Ik wil eerst de video bekijken. Als ik er dan nog hetzelfde over denk, ga ik met de stewards praten om te zien wat zij ervan vinden.”

Sainz liet direct na het ongeluk al blijken wie volgens hem de schuldige is. “Zeg maar tegen Daniil dat hij het lekker gedaan heeft”, sneerde de Spanjaard op de boordradio. Achteraf wil Sainz weinig woorden vuilmaken aan de aanvaring. “Iedereen heeft het kunnen zien op tv. Je kunt er niks aan doen om zoiets te ontwijken. Het is het niet waard om er nu op te reageren. Ik wil het er liever binnen het team over hebben.”