Daniil Kvyat zegt dat zijn rentree in de Formule 1 één van zijn beste seizoenen is geweest. De Rus heeft daarnaast het gevoel dat hij dit jaar een betere coureur is geweest dan in zijn voorgaande jaren in de Formule 1.

Daniil Kvyat maakte dit seizoen zijn rentree in de koningsklasse van de autosport nadat hij in 2018 als ontwikkelingscoureur aan de slag ging bij Ferrari. Hij pakte met zijn Toro Rosso een verrassend podium tijdens de Grand Prix van Duitsland en pakte daarnaast nog eens twintig punten. De Rus is dan ook tevreden over dit seizoen.

”Ik ben zeer tevreden”, zegt Kvyat. ”Om eerlijk te zijn is dit zelfs één van mijn beste seizoenen geweest, dus ik ben erg blij. Sommige races gaan zoals je wil, sommige races juist niet, maar dat is hoe het werkt in het middenveld. Het ligt allemaal erg dicht bij elkaar en een kleine fout kan je al snel duur komen te staan”, aldus Kvyat.

‘Beste seizoen’
”In Brazilië liep ik een grote mogelijkheid mis, maar gelukkig behaalde Gasly een goed resultaat voor het team. Maar dat hoort bij deze sport. Ik heb het gevoel dat ik dit jaar een betere coureur was dan in mijn voorgaande jaren in de Formule 1”, aldus de 25-jarige Kvyat.

Toro Rosso staat met 83 punten zesde bij de constructeurs en kan nog vijfde eindigen. Daarvoor moet het team wel een achterstand van acht punten overbruggen naar Renault. Al eindigt het team zesde dan evenaren ze hun beste resultaat. ”Het was zeker een sterk jaar voor Toro Rosso. Misschien was dit zelfs het beste seizoen in de geschiedenis van dit team. Het team heeft altijd goed gepresteerd en dat geeft een boost voor volgend seizoen”, aldus Kvyat.

Foto: Motorsport Images