Met twee auto’s in Q3 is het na wekenlang aanmodderen al een mooie dag voor Renault, de kers op de taart is de vierde plek van Daniel Ricciardo. Enorme opluchting dan ook bij de Australiër: “Nooit gedacht dat ik zo blij zou kunnen zijn met een vierde plek.”

Een goed resultaat hing al in de lucht, vertelt Ricciardo bij Ziggo Sport. “Dat lieten we gisteren in de vrije trainingen al zien, het gaat goed hier. We hielden rekening met een achtste plek, misschien wel zesde. Maar een vierde startplek is echt groots, een paar tienden op Leclerc. Dat is mooi voor mij maar ook net zo mooi voor het team. Ik hoorde ze het al vieren op de radio, daar moeten we even van genieten nu.”

(Tekst gaat verder onder foto’s)

Lange neus
Zijn overstap, die gepaard ging met een flinke upgrade wat salaris betreft, is veelbesproken. De stemming sloeg zelfs om in hoon maar met een vierde plek vandaag neemt Ricciardo toch een beetje wraak. “Je hebt Gasly verslagen!”, jubelt Ricciardo’s engineer tegen zijn schaterende coureur. “Dit creëert wel een positieve sfeer, er komt vuur in het team. Het klopt gewoon dit weekend, we hebben sinds het begin van het weekend de auto nauwelijks aangeraakt”, grijnst Ricciardo.

Hij heeft al eerder gezegd, Ricciardo vindt meer en meer zijn draai bij de Fransen. “Ik bouw zo langzamerhand echt een relatie op met mijn engineer, hij weet nu precies wat ik zoek in mijn afstelling van de auto. Daardoor hoeven we niet constant meer dingen aan te passen. Het komt allemaal samen nu, er zullen nog genoeg uitdagingen volgen de komende tijd maar het is veelbelovend. En dat op 8 juni, ik won hier op de dag af vijf jaar geleden. Morgen ga ik me om de race druk maken, haha. Nu nog niet!”