Karun Chandhoks eerste race van het jaar was een zware: hij was de laatste coureur die rijdend over de streep kwam en moest de beide Virgins en een HRT voor zich dulden.

Chandhok nam op de Nürburging het stoeltje van de vaste Lotus-coureur Jarno Trulli over en kende zoals gezegd een moeilijke race: “Het ging eerlijk gezegd niet zoals ik vooraf had gehoopt”, erkent hij. “Ik spinde een paar keer en heb de banden nog niet echt onder de knie.”

De coureur uit India prijst zich dan ook gelukkig dat hij de finish heeft gehaald. “Ik heb mijn uiterste best gedaan en het doet me goed dat ik de race heb uitgereden, want ik heb daardoor wel veel kunnen leren.”

Voor teamgenoot Heikki Kovalainen was het een race zoals zovelen. De Fin bleef behalve zijn gelegenheids-teamgenoot Chandhok ook zijn rivalen van HRT en Virgin voor, al kan hij de aansluiting naar de staart van het middenveld nog altijd niet vinden.

“Het was dus wel wat eenzaam”, vertelt hij. “Het gaat naar de teams achter ons is aanzienlijk, maar de teams uit het middenveld zijn nog te ver weg.”

“Ik weet echter dat het tijd kost om progressie te maken, net zoals ik weet dat we op de goede weg liggen, dus op den duur komen we er wel.”