Nicholas Latifi is de nieuwe test- en reserverijder van Force India. De Canadees was eerder testrijder voor het team van Renault.

Latifi, 22, testte afgelopen seizoen één dag voor Renault, tijdens de Hongarije-test. Bij Force India gaat hij meedoen aan de young driver tests – de twee van de vier tussentijdse testdagen waarop teams verplicht een onervaren coureur moeten inzetten – en een aantal vrijdagtrainingen.

“Ik ben heel blij met deze kans. Force India is een team dat zich de afgelopen jaren steeds heeft verbeterd. Ik ben er trots op me bij Force India aan te sluiten en wil ze graag laten zien wat ik kan doen om ze te helpen terwijl ze het gat naar de top verder dichten”, zegt Latifi.

Force India-teambaas en -eigenaar Vijay Mallya denkt dat Latifi na “een sterk Formule 2-seizoen”, waarin hij één race won en als vijfde in het kampioenschap eindigde, een goede toevoeging is voor Force India’s ontwikkelingsprogramma voor jonge coureurs. “We hebben een lange geschiedenis van kansen geven aan jong talent en Nicholas zal enorm veel leren bij ons team.”