Alles gaat nog goed tussen Mercedes-coureur Lewis Hamilton en zijn nieuwe teamgenoot Valtteri Bottas: “Maar we weten niet hoe de relatie zich zal ontwikkelen.”

Dat verklaart Mercedes-topman Niki Lauda ten overstaan van het Oostenrijkse ORF. “Nu, in het begin, is alles nog goed en simpel”, zegt hij over de samenwerking tussen Hamilton en Bottas.

“Lewis heeft alles nog in de hand, terwijl Valtteri nog aan het team moet wennen. Hoe ze zich tot elkaar verhouden, hoe groot de verschillen zijn en hoe de relatie zich ontwikkelt, weten we echter nog niet.”

“Op het moment werken ze hoe dan ook goed samen”, prijst Lauda het duo. “We bevinden ons ook in een lastige fase, waarin we moeten vaststellen hoe goed onze auto is en hoe we deze doorontwikkelen.”

De Mercedes-topman laat daarbij weten onder de indruk te zijn van Bottas. “Hij is een Fin. Hij zegt niet veel, maar werkt hard. Hij doet zijn best om in het team te integreren en was snel tijdens de tests.”

“Ik ben ook zeer onder de indruk van hoe snel hij aan de auto gewend raakte”, zegt Lauda over de coureur die als vervanger van wereldkampioen Nico Rosberg is binnengehaald.

Met Rosberg en Hamilton had Mercedes van 2013 tot en met 2016 een duo dat eerst (eveneens) op goede voet met elkaar stond. Toen er eenmaal om titels werd geknokt, ontstond er echter al snel frictie.

Rosberg en Hamilton waren in hun jeugd nog goede vrienden, maar de twee hadden het van 2014 tot en met 2016 zowel op als naast de baan flink met elkaar aan de stok, met meerdere botsingen tot gevolg.

Lauda met Hamilton.