Mercedes zit met Lewis Hamilton om de tafel om over contractverlenging voor zijn eind 2018 aflopende deal te spreken. Dat verklaart Mercedes-topman Niki Lauda.

Hamilton (32) tekende in 2015 een contract dat hem tot en met eind 2018 bij Mercedes houdt, maar het team en de drievoudig wereldkampioen zijn nu in gesprek over een langere toekomst samen.

Hamilton is daarbij degene die om een nieuwe deal heeft gevraagd, vertelt Lauda aan het Duitse Sky. “We zijn in gesprek over contractverlenging”, verduidelijkt de Oostenrijker.

Volgens Lauda willen Mercedes en Hamilton ook graag met elkaar verder, terwijl Mercedes volgens Lauda ook graag langer door wil met Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas.

De Fin kwam afgelopen winter naar Mercedes als vervanger van Nico Rosberg, die eind 2016 plots met pensioen ging, en tekende toen een éénjarige deal.

Lauda is blij met Bottas’ komst naar het team.

Mercedes heeft eerder al aangegeven vertrouwen in Bottas te hebben, maar tegelijkertijd haar opties open te willen houden. Lauda lijkt echter al overtuigd.

“Valtteri presteert super en de combinatie van Lewis en Valtteri werkt fantastisch”, meent Lauda, die ondanks dat er nog niks formeel is een duidelijke boodschap heeft: “Bij ons zijn geen plekjes vrij.”

Bottas en Mercedes moeten echter nog wel met elkaar om de tafel om over 2018 te spreken. Bottas, die graag bij het team wil blijven, verwacht dat spoedig te doen.