Ongeveer tweeënhalve maand na zijn longtransplantatie heeft drievoudig wereldkampioen Niki Lauda het ziekenhuis in Wenen verlaten. De Oostenrijker zal volgens zijn artsen volledig herstellen en kan dan weer Grands Prix bezoeken.

Lauda werd begin augustus opgenomen in het ziekenhuis in Wenen om een longtransplantatie te ondergaan. Hij onderging die operatie met succes, maar had daarna maanden nodig om te revalideren. Woensdag mocht Lauda het ziekenhuis in gezonde toestand verlaten, meldt het ziekenhuis in een statement.

Hij begint nu aan een intensief hersteltraject dat nog een aantal weken gaat duren. “De motor doet het weer. Aan het chassis moet nog wat gewerkt worden, maar daarna is hij klaar voor overwinningen”, grapt één van zijn artsen donderdagochtend in Der Tagesspiegel. De vooruitzichten op volledig herstel zijn goed.

De 69-jarige Lauda is normaal gesproken vaste gast bij Mercedes tijdens Grand Prix-weekenden. De veteraan is daar in dienst als bestuursvoorzitter en topadviseur bij het Duitse team. Tijdens het seizoen werd al bekend dat Lauda dit jaar geen Grands Prix meer kon bezoeken. In 2019 hoopt de Oostenrijker er weer bij te zijn. Volgens de artsen kan Lauda op termijn zeker weer vliegen en naar Grands Prix reizen. Hij zal echter eerst aan zijn conditie moeten werken.

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1055127099126747136