Charles Leclerc begrijpt de Formule 1 steeds beter en krijgt steeds meer zelfvertrouwen, dus de Sauber-coureur hoopt zijn recente goede reeks een positief vervolg te kunnen geven.

De 20-jarige Monegask is aan zijn debuutseizoen in de Formule 1 bezig en had het de eerste drie races niet makkelijk, maar heeft daarna een ijzersterke indruk gemaakt door in drie van de vier races sindsdien te scoren. Het hoogtepunt was een zesde plek in Azerbeidzjan, maar zijn tiende plekken in Spanje en Canada zijn ook goed resultaten voor een Sauber-coureur.

Ten overstaan van Sky Sports F1 noemt Leclerc de Formule 1 ‘een enorm complexe sport’ en erkent hij dat de aanvankelijke stap van de Formule 2, waarin hij vorig jaar dominant kampioen werd, naar de koningsklasse groter was dan hij had verwacht. Maar: “Ik begin de Formule 1 van week-op-week steeds beter te begrijpen.”

“Ik begin nu ook steeds meer zelfvertrouwen te krijgen”, vervolgt Leclerc, die nu natuurlijk zo door wil gaan. “In Canada hebben we ook weer veel geleerd”, zegt hij over zichzelf en zijn team. “Nu moeten we dat dus gebruiken om dit goede pad dat we zijn ingeslagen te komende races te kunnen blijven volgen.”

Behalve Sauber-coureur, is Leclerc ook een protegé van Ferrari. De jongeling wordt soms al genoemd als mogelijke opvolger van Kimi Räikkönen bij Ferrari en heeft toegegeven dat hij daar soms al aan denkt, ondanks dat hij zich op het hier en nu met Sauber concentreert. “Het voelt voor nu nog niet realistisch, maar hopelijk krijg ik op een gegeven moment de kans een Ferrari-zitje te verkrijgen.”