Sauber-coureur en Ferrari-pupil Charles Leclerc denkt niet dat het realistisch is om te verwachten dat hij volgend jaar al in een bolide van de Scuderia zit, al hoopt hij er natuurlijk wel op.

Leclerc had het lastig in de eerste drie raceweekends van zijn debuutseizoen, maar sindsdien heeft de Monegask een ijzersterke indruk gemaakte. Mede dankzij twee puntenfinishes – een zesde plek in Azerbeidzjan en een tiende plaats in Spanje.

Leclerc heeft in het verleden al voor Ferrari getest.

Aangezien Kimi Räikkönens Ferrari-contract eind dit seizoen afloopt, is het niet verwonderlijk dat er stemmen opgaan dat Ferrari de twintigjarige Leclerc moet promoveren, maar de Monegask zelf vindt het nog te vroeg om daar al aan te denken. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan: “Het is lastig om niet aan een Ferrari-toekomst te denken. Als mensen me er naar vragen, moet ik ook altijd lachen”, vertelt hij Autosport.

“Aan de andere kant voelt het voor nu echter nog niet realistisch”, zegt hij over een eventuele overstap van Sauber naar de Scuderia. “Ik concentreer me daarom gewoon op dit seizoen. Ik denk niet dat het goed zou zijn me te laten afleiden door wat volgend jaar eventueel kan gebeuren.” De tijd om over 2019 na te denken, komt nog wel, weet Leclerc. En natuurlijk: “Hopelijk volgt er een kans om dat zitje te verkrijgen. Ik droom er van jongs af aan al van voor Ferrari te racen. Hopelijk komt het er op een dag van.”

Voor nu is Leclerc echter gelukkig bij Sauber, wat volgens hem een goed team is om zijn Formule 1-loopbaan mee te beginnen. Behalve over een toekomstige stap naar Ferrari wordt er ook gerept over een mogelijke tussenstap naar Haas – dat net als Sauber een Ferrari-klant is – voor Leclerc, maar volgens Leclerc timmert Sauber flink aan de weg en zal het team de komende tijd stappen vooruit zetten. Als voorbeeld dat Sauber ‘alles doet om snel vooruit te komen’ haalt hij bijvoorbeeld de komst van Ferrari’s Simone Resta naar het team aan.

Volgens Leclerc is Sauber op de goede weg.