Ferrari heeft zich op de eerste dag van de Grand Prix van Hongarije aardig hersteld van het debacle van de race vorige week in Frankrijk. Op de Hungaroring was Carlos Sainz de snelste in de eerste vrije training en legde Charles Leclerc later op de dag beslag op de tweede sessie.

Waar de blikken afgelopen zondag nog op onweer stonden, kon er vandaag alweer een lachje af bij Leclerc. De Monegask was buitengewoon tevreden over zijn optreden op de Hungaroring. “Het was een zeer productieve dag, ik heb heel wat dingen aan de auto veranderd”, zei Leclerc tegen Formula1.com. “De eerste training was vrij lastig, maar in de tweede sessie hebben we de juiste afslag gekozen, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we het juiste werk hebben gedaan voor zondag.”

Verstappen vestigt hoop op regen: ‘Kunnen Ferrari op droge baan denk ik niet aan’

Waar rivaal Max Verstappen voor zaterdag en zondag – na zijn vierde plaats vanmiddag – de wens op een regenbui uitsprak, daar hoopt Leclerc op een droge kwalificatie. “Het ziet er naar uit dat het morgen gaat regenen, dus we moeten er bovenop zitten en natuurlijk de banden in het juiste venster krijgen en dat is altijd moeilijk als het regent”, blikte Leclerc vast vooruit. “Dat zal onze belangrijkste prioriteit zijn, maar hopelijk hebben we nog steeds het voordeel (van de snelste auto) als we erin slagen om de banden goed op temperatuur te krijgen.”

Carlos Sainz was het snelst in de eerste vrije training (Getty Images)

Sainz heeft vertrouwen

Waar Leclerc zich in de loop van de dag op de ranglijst verbeterde daar zakte Carlos Sainz wat weg. De Spanjaard was de snelste in VT1, maar derde in de tweede sessie. “In het eerste bedrijf voelde ik me meteen heel comfortabel en was ik heel tevreden met de wagenbalans, maar je hebt natuurlijk altijd het gevoel dat er nog dingen te verbeteren zijn”, verklaarde Sainz zijn terugval. “We probeerden een paar verschillende set-up richtingen in VT2 waardoor we wat verloren, maar we weten precies waarom en voor morgen en zondag denken we dat we terug kunnen gaan naar waar we waren in de eerste sessie.”