*

Leclerc positief na vierde tijd: ‘Na verlies baantijd in VT3 tevreden hiermee’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

2 november 2019 23:59

Leclerc positief na vierde tijd: ‘Na verlies baantijd in VT3 tevreden hiermee’
Motorsport Images

Charles Leclerc kwalificeerde zich in Amerika op de vierde plek. Hoewel zijn teamgenoot Sebastian Vettel als tweede eindigde, is Leclerc positief over vandaag. “Gezien het gemis aan baantijd kunnen we tevreden zijn.”

Lees ook: Bottas grijpt poleposition voor Grand Prix van Amerika

Door een technisch mankement miste Leclerc bijna de gehele derde training. De Monegask miste zodoende baantijd toen hij de kwalificatie inging, wat niet meehielp. “De derde training is heel belangrijk, want daarin bereid je je voor op de kwalificatie. Het is niet gemakkelijk om de kwalificatie in te gaan als je de derde training hebt gemist”, licht hij toe tegenover Ziggo Sport.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

Toch is er met de vierde startplek niks verloren voor Leclerc, erkent hij zelf. “Morgen is nog alles mogelijk. De start wordt spannend, met die wijde eerste bocht.” Het levert genoeg mogelijkheden op. “Hopelijk hebben we kansen hier.” Daarvoor moet hij dan wel onder andere de als derde startende Max Verstappen verschalken. “Het is altijd interessant als we naast elkaar starten”, lacht hij. 

Gezien het gemis aan baantijd in de derde training kan Leclerc tevreden terugkijken op zijn kwalificatie. “Ik ben blij met vandaag, we zaten niet zo gek ver van pole vandaan. Vandaag was het niet gemakkelijk, dus daar moeten we tevreden mee zijn.”

Foto: Motorsport images.

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.