Mocht de titelstrijd beetje bij beetje spannender worden, dan sluit Charles Leclerc niet uit dat er meer spanning zal zijn tussen hem en Max Verstappen. Dat zou volgens de Monegask normaal zijn bij een spannende titelstrijd, al wil hij nu vooral genieten van de duels met de regerend wereldkampioen: “We hebben op de limiet geracet, maar op een eerlijke manier.”

Voorafgaand aan het raceweekend in Frankrijk gaf Damon Hill aan dat hij verwacht dat Lewis Hamilton in zijn driehonderdste Grand Prix zal winnen. Maar, zo voegde de wereldkampioen van 1996 toe, daar zou wel een crash tussen Max Verstappen en Charles Leclerc voor nodig zijn. Ook oud-Formule 1-coureur Gerhard Berger vindt dat het tot nu toe ’te soepel’ verloopt tussen de twee concurrenten. “Op een gegeven moment zal er niet genoeg ruimte zijn, misschien zal dat dit weekend zijn”, aldus Berger.

Lees ook: Hill voorspelt zege voor Hamilton in 300ste Grand Prix

Vol verbazing luistert Leclerc naar de vraag of hij verwacht dat hij en Verstappen dit jaar tot een echte clash zullen komen, zoals Hill en Berger voorspellen. “Ik weet het niet”, antwoordt Leclerc. “Ik ben er zeker van dat er op een gegeven moment meer spanning zal zijn. Zeker als we punten blijven pakken en blijven naderen.”

Heel gek zou het volgens Leclerc niet zijn. “Dat is normaal. Als je om een wereldtitel strijdt, dan wordt het spannender.” Voor nu gaat het in ieder geval nog goed tussen de twee en de Ferrari-coureur geeft aan dat hij van de gevechten met Verstappen geniet. “Ik heb er erg van genoten, het is niet dat we het elkaar makkelijk hebben gemaakt of aardig zijn geweest tegen elkaar. We hebben op de limiet geracet, maar op een eerlijke manier. Hopelijk blijft dat zo lang mogelijk doorgaan”, aldus de Monegask.

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Motorsport Images

Leclerc gaat voor zege

In Oostenrijk streden Verstappen en Leclerc opnieuw om de zege, dit keer met de Ferrari-coureur als winnaar. Hij had minder last van bandenslijtage dan de regerend wereldkampioen en kon relatief gemakkelijk drie keer voorbijgaan aan de Nederlander.

Met die zege op zak arriveert Leclerc met een positief gevoel in Frankrijk. “Het voelt natuurlijk goed”, lacht Leclerc. “Een veel beter gevoel dan dat ik in aanloop naar Oostenrijk had. We hebben daar een zeer positief weekend gehad, we moeten nu gefocust blijven en op hetzelfde niveau blijven presteren. We waren sterk in Oostenrijk en zijn heel lang sterk geweest, maar we hebben helaas wat problemen gehad. Maar vooruitblikkend op deze race verwacht ik dat we opnieuw snel kunnen zijn en voor de zege kunnen gaan.”

Lees ook: Leclerc geniet van duels met Verstappen: ‘Al zijn ze dit jaar minder agressief’

Vorig jaar worstelde Ferrari op Paul Ricard enorm met de bandenslijtage en dat was eerder dit seizoen ook nog het geval, maar op de Red Bull Ring was het team plots sterker dan Red Bull op dat gebied. “We worstelden vorig jaar en het jaar daarvoor”, legt Leclerc uit. “Maar dit jaar hebben we andere auto’s, andere omstandigheden. We zullen letten op de banden en zullen in de vrije trainingen de tijd nemen om ervoor te zorgen dat we niet de problemen van de afgelopen jaren zullen hebben. Ik ben ervan overtuigd dat we competitief zullen zijn”, aldus de Monegask.