Marussia maakte dit weekend pas haar eerste serieuze kilometers met de MR01 en ziet het dus als een meevaller dat Timo Glock en Charles Pic vandaag als veertiende en vijftiende geklasseerd werden.

 

“De veertiende plaats is met oog op het kampioenschap namelijk een goede klassering”, zegt Glock, die vandaag zijn dertigste verjaardag vierde en het als ‘een cadeautje van de auto’ ziet dat deze het de hele race heeft volgehouden: “We hadden er voor vandaag immers nog niet veel mee gereden en wisten niet hoe betrouwbaar hij zou zijn, maar we hebben geen problemen gehad.”

 

“Wat dat betreft was het dus een goede race voor ons”, meent Glock. “Ik ben er erg blij mee dat ik de finish heb gehaald en al het werk dat het team de laatste dagen heeft verzet zich zo heeft uitbetaald. We mogen hier vandaag best even van genieten, maar morgen moeten we natuurlijk wel weer flink aan de slag om de auto verder te verbeteren.”

 

Teamgenoot Pic maakte vandaag zijn debuut. Hoewel hij als vijftiende geklasseerd werd, kwam hij niet rijdend over de finish. “Dat was wel jammer, maar het team riep me nu eenmaal uit voorzorg binnen vanwege een probleem met de oliedruk.”

 

“Gezien de omstandigheden waaronder we aan dit jaar begonnen zijn, ben ik echter gelukkig met de vijftiende plaats en het verloop van mijn eerste race, want ik heb er toch best wel een positief gevoel aan overgehouden.”

 

“Er is natuurlijk nog veel werk te doen, want er zit zeker nog meer potentieel in de auto en mijzelf, maar we hebben dit weekend in ieder geval veel geleerd en dat gaat ons zeker helpen in de aanloop naar de volgende wedstrijd.”