Fabio Leimer zal de laatste zijn om te klagen over het gebrek aan decibellen dat de huidige Formule 1-auto’s produceren. De enige racewagen waar de Zwitser onlangs in heeft gereden is de volledig elektrische en muisstille Formule E. Dan is een Manor Marussia toch beter.

Leimer, de GP2-kampioen van 2013, maakte in Boedapest zijn debuut als reseverijder van Manor. Hoewel de coureur al eens eerder in een Formule 1-auto reed, dateert die ervaring alweer van 2011, toen Leimer voor Sauber testte. Toch duurde het niet lang voordat hij op snelheid was.

“De auto voelde prima aan”, beweert Leimer, “en het was prettig om zo snel weer in een ritme te komen. Het was goed om een bijdrage te kunnen leveren aan het weekend van dit team, dat momenteel een moeilijke periode meemaakt.”

Dan de getalletjes: Leimer reed achttien ronden, waarvan de snelste werd afgeraffeld in 1:30,631. Dat was een seconde langzamer dan Will Stevens. Leimer hoopt later dit seizoen nog vaker in actie te komen voor het team. Dan kan in de training zijn, maar wellicht zelfs in de race aangezien Roberto Merhi geen lopend contract heeft bij Manor, maar per race hoort of hij mag rijden. Van Leimer wordt beweert dat hij goed gesponsord wordt, dus zijn financiële bijdrage zal ongetwijfeld een rol spelen.