Manor heeft bevestigd dat Fabio Leimer bij de Grand Prix van Hongarije de eerste vrije training voor zijn rekening zal nemen. Leimer werd vorige maand aangekondigd als de nieuwe reservecoureur van het team.

De 26-jarige Zwitser heeft sinds zijn aanstelling een leerprogramma bij het team doorlopen waarbij hij nauw heeft samengewerkt met de engineers en de vaste rijders Will Stevens en Roberto Merhi. De volgende stap in zijn ontwikkeling is dat hij zich vertrouwd maakt met de MR03B en goed voorbereid kan invallen wanneer een van de racecoureurs niet in staat is te rijden. 

Leimer zal de eerste vrije training de auto overnemen van Merhi. “Naar deze stap hebben we al enige tijd toegewerkt”, verklaart teambaas John Booth. “We hebben de afgelopen races welkom geheten in het team. We zijn benieuwd naar zijn feedback op de auto en om zijn optreden te evalueren.”

Leimer werd in 2013 GP2-kampioen, nadat hij in 2011 al de slotrace won. Daarnaast heeft hij een Formule Master-titel op zijn naam staan en was hij ook actief in de Formule Renault 2.0 en Formule BMW ADAC. “Ik ben heel blij dat ik nu de kans krijg om met een Formule 1-auto te rijden”, zegt Leimer. “Hopelijk kan ik een positieve bijdrag leveren in dit moeilijke weekend voor het team.”