Sauber geeft tijdens de rookietest in Abu Dhabi de Zwitserse coureur Fabio Leimer de kans voor het eerst een Formule 1-auto te besturen. De officiële derde rijder van het team, Esteban Gutièrrez komt de andere twee dagen in actie.

Na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi blijven de Formule 1-teams nog enkele dagen in de golfstaat voor de jaarlijke talententest. De ‘Young Driver Days’ vinden plaats van 15 tot en met 17 november.

Naast vaste testrijder Gutièrrez krijgt ook Leimer de Sauber C30 tot zijn beschikking. “We willen Fabio graag deze gelegenheid geven”, verklaart Monisha Kaltenborn, ceo van Sauber. “De mogelijkheden om jonge coureurs te laten testen zijn tegenwoordig beperkt. Het is altijd interessant om te zien hoe ze omgaan met alles wat er bij een F1-test komt kijken.”

Leimer kwam de afgelopen twee seizoen uit in de GP2 Series. Dit jaar won hij de sprintrace in Barcelona en werd hij tweede in de sprintrace op Monza. Tijdens de collectieve GP2-test na afloop van het seizoen in Jerez noteerde hij op beide dagen de snelste tijd van de dag.  

“Nu de rookietest is bevestigd, begint tot me door te dringen wat dit eigenlijk betekent”, zegt Leimer. “Als coureur droom je altijd van de Formule 1 en het is bijna onvoorstelbaar dat die droom nu wordt gerealiseerd. Daar komt nog eens bij dat niet veel Zwitserse coureurs de kans hebben gehad voor Sauber te rijden. Om als Zwitser mijn eerste F1-kilometers te rijden voor een Zwitsers team maakt het voor mij extra speciaal.”