Lewis Hamilton heeft via een post op social media voor het eerst gereageerd op zijn geruchtmakende overgang van Mercedes naar Ferrari. “Het zijn een paar gekke dagen geweest met een heleboel wisselende emoties”, zo schrijft de zevenvoudig wereldkampioen, die na komend seizoen de overstap maakt naar de Italiaanse renstal.

Hamilton maakt zijn statement op Instagram, het social media-kanaal waarop hij bijna 36 miljoen volgers heeft. Donderdag zorgde de Brit voor een schok in de Formule 1-wereld toen bevestigd werd dat hij in 2025 de teamgenoot van Charles Leclerc wordt bij Ferrari. Carlos Sainz maakte even later zijn vertrek eind 2024 bij Ferrari bekend.

In zijn verklaring schrijft Lewis Hamilton het volgende: “Zoals jullie nu allemaal weten, na een ongelooflijke elf jaar bij Mercedes-AMG Petronas F1 Team, is voor mij de tijd gekomen om aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen en ik zal in 2025 bij Scuderia Ferrari gaan rijden. Ik voel me ongelooflijk gelukkig, na dingen bereikt te hebben met Mercedes waar ik als kind alleen maar van had kunnen dromen, dat ik nu de kans heb om een andere jeugddroom te vervullen. Rijden in het rood van Ferrari.”

‘Ongelooflijk trots op wat we samen hebben bereikt’

Hamilton: “Mercedes is een groot deel van mijn leven geweest sinds ik 13 jaar oud was, dus deze beslissing was de moeilijkste die ik ooit heb moeten nemen. Ik ben ongelooflijk trots op alles wat we samen hebben bereikt en ik ben erg dankbaar voor het harde werk en de toewijding van iedereen met wie ik de afgelopen jaren heb samengewerkt en natuurlijk Toto (Wolff, red.), voor zijn vriendschap, begeleiding en leiderschap. Samen hebben we titels gewonnen, records gebroken en zijn we het meest succesvolle rijdersteam in de geschiedenis van de F1 geworden. En natuurlijk kan ik Niki (Lauda, red.) niet vergeten, die een enorme supporter was en die ik nog elke dag mis. Ik moet ook mijn enorme waardering uitspreken voor de hele directie van Mercedes-Benz en iedereen bij het bedrijf in Duitsland en over de hele wereld voor hun steun gedurende deze 26 jaar.”

Lees ook: Beduusde teambaas Toto Wolff zag vertrek Hamilton niet aankomen

Hamilton: “Maar de tijd is rijp om te veranderen en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik herinner me nog steeds het gevoel dat ik een sprong in het onbekende waagde toen ik in 2013 voor het eerst bij Mercedes kwam werken. Sommige mensen begrepen het toen niet, maar ik had toen gelijk om de stap te zetten en dat gevoel heb ik nu weer. Ik ben benieuwd wat ik kan bijdragen aan deze nieuwe kans en wat we samen kunnen doen.”

‘Ik ben meer gedreven dan ooit’

“Op dit moment denk ik echter niet aan 2025. Mijn focus ligt op het komende seizoen en weer de baan op gaan met Mercedes. Ik ben meer gedreven dan ooit, ik ben fitter en meer gefocust dan ooit en ik wil Mercedes helpen om opnieuw te winnen. Ik zet me 100% in voor de klus die ik moet klaren en ik ben vastbesloten om mijn samenwerking met het team met een goed gevoel af te sluiten.”

Hamilton: “Dank aan iedereen die deze reis samen met mij heeft gemaakt, jullie hebben me allemaal gesteund terwijl ik mijn dromen najaag en ik hoop dat ik jullie trots kan blijven maken. Zoals altijd stuur ik jullie mijn liefde en positieve energie.”

Lees hier alles over de eerste Grand Prix van komend seizoen: GP van Bahrein 2024