*

Lewis speelt verstoppertje, Vettel fietst er gewoon tussendoor

Daan de Geus

Daan de Geus

20 juli 2018 10:20

Lewis speelt verstoppertje, Vettel fietst er gewoon tussendoor

Hockenheim, even na half tien. De fotografen die de paddock-ingang in de gaten houden leven op: Lewis Hamilton komt eraan. Maar in plaats van even makkelijk hun plaatjes te kunnen kieken, ontpopt zich een Scooby Doo-achtige achtervolging.

“Hij heeft er geen zin in”, ziet en zegt een van de fotografen gelijk als Hamilton, blik naar beneden, met stevige pas, zo dicht mogelijk langs Force India’s motorhome de paddock in beent. Het geklik van de camera’s zal Hamilton geen onbekend geluid zijn – in tegendeel – en soms zoekt hij het buiten de baan zelfs op, maar nu wil Hamilton er zo snel mogelijk vanaf zijn.

In plaats van de te verwachten route af te leggen naar zijn team Mercedes, neemt hij een sluipweggetje tussen de engineering-gebouwen door. De fotografen en enkele cameramannen volgen hem echter. Bij Renault duikt Hamilton naar links, het hoekje om richting Ferrari, waar hij dan ineens achterlangs steekt. De helft van de gelegenheidspaparazzi hobbelt achter Hamilton aan, de andere helft stelt zich strategisch op. Of denkt dat althans te doen, want als Hamilton weer een ander gangetje inslaat, komt hij niet uit waar ze hadden verwacht.

“Heb je gezien wat Lewis deed? Hij ging overal kriskras tussendoor”, lacht de ene fotograaf tegen de ander na het spelletje verstoppen – dat is gewonnen door de viervoudig wereldkampioen Formule 1, die ook in deze ‘sport’ geen slecht figuur slaat.

Nog voor ze bekomen zijn van hun Scooby Doo-achtige achtervolging (zij het met minder deuren die open en dicht worden geslagen) en de fotografen die in de ‘achtervolging’ waren gegaan op adem zijn gekomen, staan ze weer op scherp: daar is Sebastian Vettel! Die andere viervoudig wereldkampioen verstopt zich niet, maar speelt een ander spelletje: hij is op de fiets en koerst op tempo tussen de fotografen door. Dan heb je er een stuk korter last van, al ga je op de foto. Al is het nog lastig zo snel scherp te stellen op de vlot fietsende Duitser.