*

Linda vanuit Hockenheim: Pitspoes

Redactie

Redactie

23 juli 2010 14:17

Linda vanuit Hockenheim: Pitspoes

Wat Alain Prost, een pitspoes en een naaktstrand met elkaar gemeen hebben? We kwamen er bij toeval achter bij een Raststätte in de buurt van Oberhausen.

We zijn op weg naar Hockenheim als mijn collega en ik stoppen voor een tankbeurt en een bakje koffie. Voor we er erg in hebben, worden we aangesproken door een stel dat aan het tafeltje naast ons ook een bakkie doet. “Gaan jullie ook op vakantie”, vraagt de man, ondertussen op een Bratwurst kauwend.

Het stel is op weg naar Kroatië, heeft er duidelijk zin in en wil graag weten waarnaar wij op weg zijn. Als het woord Formule 1 valt, lijkt de man in eerste instantie niet geïnteresseerd tot hij zich iets van vroeger herinnert. Het gesprek gaat al gauw over pitspoezen. Eigenlijk één in het bijzonder: meneers zuster.

Ze was zestien toen ze gevraagd werd pitspoes te spelen tijdens de Grand Prix van Zandvoort. Met haar lange blonde haar viel ze in de smaak bij de heren coureurs. Met name Alain Prost was onder de indruk. De Fransman vroeg haar mee ten eten. Omdat haar ouders op vakantie waren, moest ze toestemming vragen van haar oudere broer. Broerlief, destijds werkzaam als barman op het naaktstrand, twijfelde geen moment en leverde haar over aan de Fransoos.

Na afloop haalde hij haar op met zijn brommertje. Zuslief had haar strakke pakje nog aan en had een avond gehad om nooit te vergeten. Nogal wiedes – Prost had een aardige reputatie als het op dames aan kwam. Maar volgens de zestienjarige had de coureur zich keurig gedragen en zijn handen thuis gehouden. Althans, dat is wat ze tot op de dag van vandaag beweert.

Lees meer over

Linda Vanuit...

Gerelateerd