Vitantonio Liuzzi blijft volhouden dat hij een contract op zak heeft om voor HRT te rijden, maar de Italiaan geeft nu wel toe dat hij zijn zitje mogelijk moet afstaan aan een betalende coureur.

 

“Ik heb een contract voor volgend jaar”, benadrukt Liuzzi. “Ik ben bewust een verbintenis voor langere tijd aangegaan omdat Rome niet in een dag gebouwd is. Met de Carabantes hebben we het team vanuit het niets opgezet. De nieuwe eigenaar Thesan Capital heeft echter andere ideeën over het team.”

 

“Ik ben nog steeds aan ze verbonden”, aldus Liuzzi. “Maar het team geeft eerlijk toe dat het op zoek is naar sponsoren zodat mijn contract gerespecteerd kan worden. Als ze niet genoeg budget bij elkaar kunnen krijgen, zijn we mogelijk gedwongen om te kiezen voor een coureur met een zak geld.”

 

En dat zint Liuzzi niet. “De Formule 1 is de koningsklasse van de autosport en zou gevuld moeten zijn met de meest getalenteerde coureurs die hun hele leven al hebben gepresteerd”, stelt de Italiaan. “Maar helaas zien teams tegenwoordig liever eerst geld en geven ze minder om resultaten.”

 

“Het draait allemaal om geld”, vervolgt Liuzzi. “Bij tweederde van de teams in de Formule 1 brengen coureurs geld mee. Als je de steun hebt van een grote sponsor kun je F1-coureur worden. Zo zou het niet moeten zijn. Ik walg van de huidige situatie, maar ik moet het accepeteren en hopen dat ik nog een kans krijg.”