Vitantonio Liuzzi overweegt juridische stappen te ondernemen tegen HRT, het team waarvoor hij officieel nog in dienst is maar niet meer voor mag racen.

 

Volgens het Duitse Motorsport-Total denken Liuzzi en zijn management grond te hebben om HRT voor het gerecht te dagen. De Italiaanse coureur tekende voor aanvang van seizoen 2011 namelijk een contract voor drie seizoenen bij het team, maar werd na één jaar al gedegradeerd tot reserverijder om plaats in te ruimen voor de huidige coureurs Pedro de la Rosa en Narain Karthikeyan.

 

Dat HRT voor deze twee coureurs heeft gekozen, komt omdat De la Rosa en Karthikeyan – waarvan laatstgenoemde ook vorig jaar al enkele races voor HRT reed – in tegenstelling tot Liuzzi sponsoren hebben en/of commercieel interessant zijn.

 

Hoewel er in Liuzzi’s contract volgens informatie van Motorsport-Total een clausule werd opgenomen waarin staat dat hij tot derde coureur gedegradeerd zou worden als HRT rijders met geld nodig had, meent zijn manager Enrico Zanarini toch dat HRT niet aan de voorwaarden in het contract heeft voldaan. De zaakwaarnemer en de 31-jarige coureur zouden zich dan ook op juridische stappen beraden, zo stelt de Duitse publicatie.

 

Wat racen in de Formule 1 in 2012 betreft, lijkt Liuzzi de hoop overigens al te hebben opgegeven. De coureur die in de koningsklasse voor Red Bull, Toro Rosso, Force India en HRT uitkwam gaat namelijk in de Superstars-klasse rijden, een van oorsprong Italiaans toerwagenkampioenschap dat behalve in Italië ook buiten de landsgrenzen rijdt.