Op vrijdag en zaterdag reed Vitantonio Liuzzi nauwelijks ronden. Met pijn en moeite haalde de Italiaan vandaag in Suzuka de eindstreep.

“Het was een heel zware race waarin we de prijs betaalden voor het gebrek aan ronden dat we vrijdag en zaterdag reden”, aldus de HRT-coureur. “We startten de race met een setup die min of meer met de ogen dicht tot stand kwam. De achterbanden sleten enorm en ik kon daardoor niet veel ronden op een setje rijden.”

“Ik startte niet slecht en kon vechten met de auto’s voor me. Na een aantal ronden moest ik al stoppen. Vervolgens was het een enorm gevecht om te finishen. Dat is het enige positieve van vandaag.”

Bij Daniel Ricciardo ging het een stuk beter. “Gezien onze snelheid gisteren, ging het vandaag redelijk goed. We moeten gewoon blij zijn met het feit dat we binnen een paar tienden van Virgin rijden. Op een zeker moment reed ik voor ze maar toen werd de race geneutraliseerd. Dat hielp ons niet.”

“Toch ben ik blij met dit resultaat en ik denk eerlijk gezegd niet dat ik het veel beter dan dit kon doen. De auto was goed. Elke aanpassing maakte ons sneller. Ik ben blij voor het team omdat dit een goede race van ons was. We hebben vooruitgang geboekt sinds de laatste races. Toen hadden we in de eerste ronden altijd wel wat en nu bleef ons dat bespaard.”