Vitantonio Liuzzi heeft in Abu Dhabi verklaard dat hij langer bij HRT blijft: “Ik heb immers een contract voor de langere termijn”, zo legt hij uit.

“Ikzelf heb altijd al gezegd dat ik een langlopend contract bij HRT heb”, stelt Liuzzi, die in augustus daarentegen in zijn column voor ESPNF1 nog schreef dat zijn toekomst niet geheel zeker was: “Er zijn hier en daar wat gesprekken gaande en we praten met andere teams, maar het gaat goed met HRT en het team is blij met me, dus ik verwacht over twee of drie races meer duidelijkheid te hebben.”

Nu houdt de Italiaan dus vol dat hij de hele tijd al een contract voor een langere periode dan alleen 2011 heeft gehad: “Toen we samen aan dit avontuur begonnen, wisten we voor meer dan één jaar met elkaar in zee moesten gaan om als team vooruitgang te kunnen boeken”, spreekt hij.

Ongeacht hoe het precies zit, is de 31-jarige Italiaan er vrij zeker van volgend jaar weer bij HRT te rijden. Liuzzi verwacht verder dat hij dan samen met de Spaanse formatie progressie kan maken. “Het team is intern dingen aan het veranderen en de structuur is daardoor veel beter geworden, dus ik denk dat onze toekomst er goed uitziet en we beter kunnen worden.”