Vitantonio Liuzzi verkeert in limbo aangaande zijn contract met HRT en wacht nog altijd op uitsluitsel over zijn toekomst bij de kleine Spaanse renstal.

 

Liuzzi heeft een contract voor volgend jaar op zak en heeft tot op heden continu volgehouden dat dit hem van een toekomst bij het team garandeert, maar de Italiaan erkent in gesprek met het Braziliaanse Total-Race nu dat hij daar niet zo zeker meer van is: “Ik heb mijn contract afgesloten toen de vorige eigenaar José Ramon Carabante nog met de scepter zwaaide”, vertelt hij.

 

“Mijn toekomst bij HRT is daardoor nu onzeker geworden”, constateert Liuzzi, die hierbij verwijst naar de overname van HRT door Thesan Capital, dat de renstal sinds begin juli in handen heeft.

 

HRT heeft door het aantrekken van Pedro de la Rosa nog maar één stoeltje in de aanbieding en de nieuwe teambaas Luis Perez-Sala heeft al aangegeven dat hij uit financiële noodzaak op zoek is naar een pay-driver om dat zitje in te nemen.

 

Helaas voor Liuzzi kan hij niet bogen op een grote zak met sponsorgeld. De voormalige Red Bull- en Force India-coureur zou dus wel eens buiten de boot kunnen vallen, net zoals hij in de winterperiode tussen 2010 en 2011 ook al aan de kant werd gezet door Force India.