Vitantonio Liuzzi maakt er geen geheim van dat hij ook volgend jaar weer voor HRT wil rijden. De Italiaan treedt binnenkort met het team in gesprek en denkt dat het wel goed komt.

Liuzzi kwam afgelopen winter min of meer noodgedwongen bij HRT terecht nadat Force India hem op straat zette om ruimte te maken voor Paul di Resta en er verder nergens meer stoeltjes vrij waren.

Met meer dan de helft van het seizoen achter de kiezen voelt Liuzzi zich echter prima thuis bij het kleine Spaanse team en dus spreekt hij de hoop uit op een langer verblijf: “Ik ben vol goede moed aan dit avontuur begonnen en wil nu graag blijven om te kijken hoe het team zich volgend jaar verder ontwikkelt, want ik denk dat er hier veel moois mogelijk is”, legt hij uit aan Autosport.

“Er werken goede mensen zoals Colin Kolles en Geoff Willis bij HRT en iedereen doet zijn uiterste best om het team beter te maken, hetgeen nu ook zichtbaar begint te worden voor de buitenwacht.”

“De onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst gaan nu dan ook van start. Ik heb echter een goede verstandhouding met het team, dus ik denk niet dat er veel problemen de kop op zullen steken. We moeten allebei gewoon aan de toekomst denken en de gesprekken op een postieve manier benaderen”, aldus Liuzzi.