Vitantonio Liuzzi heeft er alle vertrouwen in dat HRT dankzij de voor Turkije geplande updates verdere progressie zal maken, hetgeen vooral komt door de aanwezigheid van technisch directeur Geoff Willis.

Liuzzi is sowieso al onder de indruk van het vormpijl van HRT, dat het gat tot directe rivaal Virgin ondanks een zeer moeilijke winter binnen de perken heeft weten te houden.

Hoewel HRT in China al met een aantal kleine upgrades ten tonele verscheen, heeft het Spaanse team de eerste omvangrijke doorontwikkelingen voor de Grote Prijs van Turkije ingepland. “We verwachten daar een significante stap vooruit te zetten”, schrijft Liuzzi in zijn colum voor ESPNF1.

“De auto komt momenteel vooral grip tekort aan de achterzijde, dus dat is waar we ons op moeten richten als we vooruit willen. De update voor Turkije is bedoeld om de auto op een aantal vlakken te verbeteren, dus hopelijk maakt het ons competitiever.”

De dertigjarige Italiaan put zijn hoop vooral uit de aanwezigheid van technisch directeur Willis bij het team, aangezien hij de ex-medewerker van onder meer Williams, BAR en Red Bull hoog heeft zitten.

“Het geeft me veel vertrouwen dat Geoff deel uitmaakt van ons team, want hij heeft zich in het verleden ruimschoots bewezen”, vindt Liuzzi.

“Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop hij werkt. Hij is heel gestructureerd. Geoff is geen dromer, hij is realistisch. Dat hij een sterk team van andere technische mensen om zich heen heeft, draagt er bovendien aan bij dat ik overtuigd ben dat we onze doelen voor de korte termijn tijdens de komende paar races kunnen bereiken.”