Vitantonio Liuzzi denkt dat HRT in 2012 een stuk competitiever zal zijn. De Italiaan verwacht dat het achterhoede team met een geheel nieuwe auto een behoorlijke stap vooruit kan zetten.

Liuzzi geeft in gesprek met de Spaanse krant Marca aan dat hij er zeker van is dat het volgend jaar beter zal gaan met het kleine team uit Spanje: “In 2012 zullen we absoluut competitiever zijn”, belooft de coureur die graag nog een jaar bij het team wil blijven: “Ik heb geen plannen om ergens anders naartoe te gaan.”

De Italiaanse coureur erkent wel dat hij eigenlijk had verwacht dat HRT dit jaar beter voor de dag zou komen dan momenteel het geval is. Waarom het HRT niet is gelukt om noemenswaardige vooruitgang te boeken, weet hij echter wel: “Doordat het team dit jaar is overgenomen, zijn we geremd in onze ontwikkeling”, stelt Liuzzi, waarbij hij verwijst naar de overname door Thesan Capital in juli.

Ondanks deze perikelen en het tegenvallende 2011 verloopt de voorbereiding op 2012 volgens Liuzzi daarentegen wel prima. “Het werk aan de bolide voor volgend jaar is een stuk beter verlopen”, bezweert hij.

In zijn column voor ESPNF1 schreef Liuzzi onlangs al dat de auto van 2012 niet te vergelijken zal zijn met de F111 van dit jaar. “Hij zal compleet anders en nieuw zijn. We gaan helemaal niets van de huidige auto hergebruiken voor die van 2012. De nieuwe bolide wordt op alle vlakken beter.”

Dat ontwerper Geoff Willis onlangs afscheid heeft genomen van HRT, verandert daar volgens Liuzzi niets aan: “Ik kon goed met Geoff overweg en vind het jammer dat hij weg is, maar ik geloof in het plan dat onze teambaas Colin Kolles heeft. Ik weet dat hij zijn best doet om het team zo sterker te maken en twijfel er niet aan dat HRT een mooie toekomst tegemoet gaat”, besluit Liuzzi tegenover Autosport.