Vitantonio Liuzzi heeft geduld met HRT: zijn toekomst bij de renstal staat op losse schroeven en hij kan elk moment aan de kant worden gezet, maar hij blijft het team steunen totdat het zover is.

 

In interview met het Italiaanse 422race.com toont Liuzzi zich loyaal en begripvol ten opzichte van HRT, dat overweegt hem aan de kant te schuiven als zich een coureur met geld aandient. “Op het moment is alles heel onduidelijk. Ik heb een doorlopend contract en hoor dus nog bij het team, maar ze hebben geen geld en zijn naarstig op zoek naar sponsoren. Mijn toekomst is daardoor onzeker.”

 

“Voorlopig staat er dus niets vast en sta ik op stand-by”, verklaart Liuzzi, die inziet dat de koerswijziging bij HRT te wijten valt aan de nieuwe eigenaar Thesan Capital: “Zij willen er een zo Spaans mogelijk team van maken, en dat heeft ook effect op de coureurskeuze”, weet de 31-jarige Italiaan.

 

“Ik ben realistisch en oordeel daar niet over”, toont de oud-coureur van Red Bull, Toro Rosso en Force India zich begripvol. “Toen ik bij HRT tekende, was het nog van José Ramón Carabante. Nu is het echter een totaal ander verhaal.”

 

“Het begin van het seizoen nadert echter snel, dus wij doen onze best om de problemen op te lossen. Officieel ben ik namelijk nog in dienst van het team, dus ik werk gewoon mee aan wat er achter de schermen gebeurt, zoals het ontwikkelen van de nieuwe auto.”

 

“Ik ben me ervan bewust dat alles voor mij zomaar van het ene op het andere moment kan veranderen, want een contract is tegenwoordig niets meer waard. Als er een jongere coureur komt met een zak met geld, dan lig ik eruit. Zo werkt het nu eenmaal, maar tot het zover is, blijf ik gewoon mijn werk doen. Wat er verder gebeurt, zien we wel.”