Vitantonio Liuzzi is zeer te spreken over de vooruitgang die hij bij HRT ziet en hoopt dat zijn renstal zich kan blijven verbeteren.

Liuzzi schrijft in zijn column voor ESPNF1 dat HRT goed bezig is met het doorontwikkelen van haar bolide, de F111. De afgelopen race in Canada was daar volgens Liuzzi een goed voorbeeld van: “We hebben daar laten zien dat we aan het pushen zijn en het is nu duidelijk dat we de strijd zijn aangegaan met Virgin.”

“We hebben Virgin in Canada zelfs verslagen, dus het is nu ons doel voor de volgende races om te bevestigen dat we sneller zijn dan die jongens”, vervolgt Liuzzi.

“Of we vervolgens ook met Lotus kunnen gaan wedijveren, is een andere vraag. Er is namelijk nog veel werk te doen voordat het zover is, maar het is uiteindelijk wel ons doel ook dat team te verslaan.”

“Iedereen binnen het team is echter vastbesloten het voor elkaar te krijgen”, benadrukt de Italiaanse coureur. “We doen onze uiterste best om te bewijzen dat we geen permanent achterhoede team zijn, maar een renstal die progressie wil maken.”

Volgens Liuzzi is het belangrijk dat HRT die ambitie uitdraagt en aan iedereen laat zien. “Want dan kunnen we meer sponsoren aantrekken en doorgroeien.”

Ook daarom is het belangrijk dat er aan de F111 gewerkt blijft worden. “Natuurlijk zal het per circuit verschillen hoe goed onze auto het er doet, maar ik weet zeker dat we voor alle van de komende races enkele upgrades zullen hebben.”

“Op die manier kunnen we het elk weekend een stapje beter doen en dat is ook heel belangrijk voor de motivatie binnen het team en de manier waarop we ons naar buiten toe etaleren.”