Lotus vertrouwt erop dat Romain Grosjean zijn matige prestaties kan verbeteren. De Fransman behaalde elf punten uit drie races. Dat staat in schril contrast met de 49 punten van teamgenoot Kimi Räikkönen.

Het is ook nooit goed. Vorig jaar was Romain Grosjean snel, maar te onstuimig. Dit jaar is hij veel constanter, maar te langzaam. De Fransman kan het tempo van Räikkönen niet bijbenen en is al herhaaldelijk gehinderd door problemen met de afstelling van de auto. Heel even leek Grosjean op de weg terug. Hij kwalificeerde zich in China als zesde, maar viel tijdens de race terug naar de negende plek.

Lotus-eigenaar Gerard Lopez maakt zich nog niet al te veel zorgen over de vorm van Romain Grosjean: “Hij doet het zo slecht nog niet. Vorig jaar klaagde iedereen steen en been over zijn wisselvallige prestaties, maar hij is een hele contante coureur. Hij lijkt inderdaad wat minder snel te zijn dan vorig jaar, maar ik zie geen reden waarom hij die snelheid niet terug kan vinden.”

“Romain heeft vaak een halve dag langer nodig dan Kimi Räikkönen om zich optimaal te voelen in de auto. De kwalificatie komt zo beschouwd altijd net iets te vroeg voor hem. Als hij dat gegeven kan doorbreken, dan kan hij zomaar weer een top vijf kandidaat zijn”, aldus Gerard Lopez.