Van teameigenaar Gérard Lopez moet Lotus ondanks haar slechte seizoensstart voor haar oorspronkelijke doelstelling blijven gaan en proberen om derde of vierde bij de constructeurs te worden.

Na vijf races staat Lotus met vier punten op de achtste plek in het WK, terwijl de derde en vierde plaats bij de constructeurs momenteel bezet worden door Ferrari en Force India met respectievelijk 66 en 57 punten.

Gérard Lopez, de eigenaar van Lotus, wil dat het team haar oorspronkelijke doelstelling echter onverminderd blijft nastreven: “We willen voor de derde of vierde plek bij de constructeurs vechten”, herhaalt hij in gesprek met Autosport.

Volgens Lopez is dit geen onrealistische doelstelling, aangezien Lotus haar problemen volgens de Luxemburger te boven is gekomen – waarbij hij het raceweekend in Spanje aanhaalt als bewijs – en bovendien sowieso een betere auto heeft dan algemeen wordt gedacht.

“We roepen al sinds het begin van het jaar dat onze auto in de basis erg goed is en we hebben in Spanje ook gezien dat we – net als de rest – weliswaar niet aan Mercedes kunnen tippen, maar wel aardig in de buurt van Red Bull zitten.”

Hoewel Lopez erkent dat Mercedes en dit als tweede geklasseerde Red Bull haar zaakjes vooralsnog beter voor elkaar hebben, denkt hij namelijk dat Lotus ‘met elk ander team de strijd kan aanbinden’, waaronder het als derde geklasseerde Ferrari.

“In Spanje verloren we door technische pech de kans om met de Ferrari’s te vechten, maar voordat we daar last van kregen liepen we uit op Kimi Räikkönen en Fernando Alonso. Zonder pech hadden we dus waarschijnlijk om P5 of P6 met ze kunnen vechten”, stelt Lopez.

Dat een kwart van het seizoen er op zit, betekent voor Lopez tot slot niet dat zijn doelen niet meer gehaald kunnen worden. “We kwalificeerden ons in Spanje als vijfde en hadden vijfde of zesde in de race kunnen worden, dus het is onzin dit jaar nu al af te schrijven.”