Lotus-eigenaar Gérard Lopez vindt dat zijn team te veel kritiek en te weinig respect voor haar prestaties krijgt, zeker aangezien Lotus minder geld vanuit de Formule 1 ontvangt dan de andere topteams.

“Wij hebben afgelopen seizoen voor de derde plek bij de constructeurs gevochten, ondanks dat we door de manier waarop deze sport in elkaar steekt minder geld krijgen dan de andere topteams en eigenlijk dus bij voorbaat op achterstand staan. Dat er desondanks door de pers en door mensen uit de sport kritiek op ons wordt geleverd vanwege de problemen waar we mee kampen, vinden we respectloos”, zo maakt Lopez zijn punt tegenover Autosport.

“Als ik net zoveel geld van de Formule 1-organisatie zou krijgen als de andere topteams, dan zou ik mijn mond houden en gewoon mijn werk zo goed mogelijk doen”, moppert de eigenaar van het team wiens eerder genoemde ‘problemen’ vooral van financiële aard zijn.

“Ik vind het belachelijk dat mensen van dat soort teams kritiek op ons durven te hebben”, vervolgt de Luxemburger. “Ze zouden juist respect moeten tonen voor onze prestaties, want zelfs zonder de enorme giften vanuit de Formule 1 verslaan wij teams die niet alleen een veel groter budget hebben, maar dus ook nog eens veel meer geld vanuit de sport ontvangen.”

Volgens Lopez is het vooral het ‘gewone’ personeel van Lotus dat dit respect absoluut verdient: “Want als je de middelen in verhouding zet tot de behaalde resultaten, zijn wij absoluut het beste team in de Formule 1”, stelt hij.

Lopez verduidelijkt verder dat hij enkel op zoek is naar nieuwe investeerders – wat al tijden aan de gang is – omdat hij Lotus competitief en succesvol wil houden: “Het draait voor ons niet alleen om overleven. We streven ernaar succesvol te zijn en als team de beste renstal op de grid te blijven, en dat is waarom we open staan voor nieuwe geldschieters.”