Lotus-eigenaar Gérard Lopez overweegt zijn coureur Pastor Maldonado te vragen in plaats van honderd procent, net even wat minder te geven. “Want hij wil soms misschien net iets te veel.”

In Spanje was het ook weer raak. Maldonado crashte in de kwalificatie onnodig in de muur en reed een dag later – na door zijn crash als laatste te zijn begonnen – in de eerste ronde tegen Marcus Ericsson aan, al liep dat zonder brokken af.

Deze twee incidenten waren echter niet de eerste van het jaar voor Maldonado, die eerder in Bahrein bij de start botste met Jean-Eric Vergne en later in de race Esteban Gutiérrez ondersteboven schepte, waarna hij tijdens het volgende raceweekend – in China – tijdens een vrije training eerst een bizarre spin maakte en later bij het ingaan van de pits van de baan schoof en de muur raakte.

Bij Lotus zijn ze desondanks gelukkig met de Venezolaan, zo benadrukt teameigenaar Gérard Lopez in interview met Formula1.com, maar de Luxemburger overweegt wel binnenkort eens met zijn coureur te spreken om deze te vragen het een klein beetje rustiger aan te doen.

“Pastor is ongelofelijk snel. Elke ronde lijkt bij hem wel op een kwalificatierondje, maar hij wil misschien iets te graag – en soms ook te veel – dus we moeten misschien eens met hem in gesprek om het daar over te hebben.”

“In Pastors geval, met de snelheid die hij heeft, is het namelijk vaak genoeg om 95 procent te geven in plaats van honderd”, meent Lopez, alvorens nog maar te herhalen dat hij Maldonado een ‘goede jongen’ vindt en hij ‘al echt onderdeel van het team is’.