Renault-eigenaar Gerard Lopez heeft zich kritisch uitgelaten over Nick Heidfeld. Volgens Lopez presteert de Duitse coureur niet regelmatig genoeg en ontbeert het hem aan leiderschap.

Heidfeld vervangt de geblesseerde Robert Kubica bij Renault en was voor aanvang van het seizoen nog de ideale man en meest logische keuze om dat te doen, maar is gedurende het seizoen toch geregeld bekritiseerd door teambaas Eric Boullier en nu dus ook door eigenaar Lopez.

In interview met ESPNF1 laat Lopez namelijk weten dat Heidfeld in zijn ogen (nog) niet heeft gebracht wat er van hem wordt verwacht: “Ik ben gelukkig met hoe Nick het in de beginfase van het jaar heeft gedaan en met het werk dat hij tijdens de wintertests heeft verricht, maar over zijn rol binnen het team en zijn leiderschap ben ik niet tevreden”, zegt hij.

“We hebben Nick juist vastgelegd omdat hij een hele ervaren coureur is. Hij haalde in Maleisië nog op knappe wijze een podiumfinish voor ons binnen, maar verder is hij niet regelmatig genoeg geweest, en dat is juist wat we van zo’n ervaren coureur hadden verwacht”, voegt Lopez daar nog aan toe.

Over Heidfelds teamgenoot Vitaly Petrov is Lopez daarentegen wel zeer te spreken. De eigenaar van Genii Capital – dat Renault bezit – is lovend over de Rus: “Vitaly wordt steeds volwassener, en dat is precies waarop we hadden gehoopt. Met uitzondering van een paar ongelukkige races presteert hij heel regelmatig en hij kwalificeert zich doorgaans ook gewoon in de toptien.”

“Vitaly heeft er pas anderhalf jaar opzitten in de Formule 1 en we verwachten van hem dat hij nog verder door kan groeien, want er zijn nog wel wat dingetjes die beter kunnen. Als hij meer ervaren wordt, komt dat echter vanzelf wel en dan zal hij een nog sterkere coureur worden.”